موسسه مطالعات و خدمات حقوقی رهنمای داد اندیش (ردا)

دسته‌بندی نشده

اجبار و اكراه در اقرار به جرم

مهرگان ماندگار، كارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسي با تشكر از دكتر عبدالرسول دياني   مي دانيم كه اختيار، شرط نفوذ و يا در برخي موارد شرط صحت همه اعمال حقوقي است و اقرار از اين قاعده مستثني نيست. قانون اساسي نيز در اصل ۳۸ خود در تاييد همين مطلب چنين مقرر داشته است …

اجبار و اكراه در اقرار به جرم ادامه »

انجمن های زنان عصر مشروطه

انقلاب مشروطيت ايران به عنوان يكي از بزرگترين انقلابات سياسي عصر خويش تأثيرات شگرفي بر حيات اجتماعي زنان ايران زمين بر جاي نهاد و آنان را متحول ساخت. گرچه زنان در عرصه هاي انقلاب به صورت همراهي و همگامي با ساير مبارزين شركت جسته بودند، اما به تدريج دچار دگرگوني بينش سياسي شده براي اولين …

انجمن های زنان عصر مشروطه ادامه »

انديشه مشروعه خواهي در جنبش مشروطيت

مخالفت مشروعه‌خواهان با جنبش مشروطه و يا حداقل مخالفت رهبر نامور و سرشناس ايشان شيخ فضل الله نوري بدون اتكا بر شالوده‌هاي نظري خاصي نبود و ريشه در تلقي خاص اين مجتهد شيعي از شريعت و فلسفه سياسي شيعه در عصر غيبت كبري داشت، به عبارت روشن‌تر با تامل و تدبر در آثار مشروطه‌خواهان خاصه …

انديشه مشروعه خواهي در جنبش مشروطيت ادامه »

تمهیدات انگیزشی در باب پیشگیری از جرم

تمهیدات انگیزشی در باب پیشگیری از جرم مقدمه: بیگمان، پیشگیری از جرم، به دلیل دخالت انواع عوامل محیطی و دلایل مختلف مرتبط با وقوع جرم، از دامنۀ نسبتاً گستردهای برخوردار است، به نحوی که در بررسی و تحلیل هر جرمی، علاوه بر عناصر روانی و درونی مربوط به بزهکار، باید زمینههای وقوع آن را در …

تمهیدات انگیزشی در باب پیشگیری از جرم ادامه »

جامعه ما و قانون اساسى مشروطه

پرويز اختيارالدين: هنگامى كه اروپا تن خسته و رنجورش را از زير تنه فربه و سنگين كليساى قرون وسطايى بيرون كشيد، نفسى تازه كرد و طرحى نو درانداخت؛ جنگ هاى ايران و روس نيز ايران خفته اعصار را به خود آورد، تكانى هر چند اندك داد و شاهان قاجار را بين منگنه تضادى نشاند كه …

جامعه ما و قانون اساسى مشروطه ادامه »

حقوق قانوني و اخلاقي

حقوقي را كه امروزه بديهي مي دانيم، در بردارندۀ مجموعه اي شگفت انگيز از حقوق سياسي، مدني و قانوني است و چنين ريشه هايي ژرف و پيچيده دارد كه به نظر مي رسد در حالي كه از مباحث اخلاقي و قانون جدايي ناپذير است، بخشي از بافت زندگي اجتماعي مي باشد. ما حقوق مالكيت و …

حقوق قانوني و اخلاقي ادامه »

حقوق کودک نيازمند بازآفريني

دکتر فرناز ناظرزاده کرماني /  استاد دانشگاه الزهرا و فعال حقوق كودك   پارادايمها و گفتمانهاي نويني كه زاده تحولات پسامدرن و فرآورده حركت به سوي «جهاني شدن»اند، جهان آكادميك را نيز در گستره نفوذ خويش دادهاند. اينك دانشمندان و پژوهشگران با چالشهاي نويني به ويژه در حوزه«مفاهيم» و «تعاريف» مواجهند. در درون هر نظام …

حقوق کودک نيازمند بازآفريني ادامه »

حقوق و فرهنگ- داخل و فراسوي دولت ملي

حقوق و فرهنگ- داخل و فراسوي دولت ملي   نويسنده: كوترل روگر  مترجم : محمد رضاخاني توضيح درباره نويسنده : كوترل روگر استاد منتخب تئوريهاي حقوق سال 2008 در دانشكده كوئين مري و وسفيلد در دانشگاه لندن است. در حال حاضر اين موضوع كه چگونه بايد به مقوله “فرهنگ” پرداخت، بيش از هر زمان ديگري …

حقوق و فرهنگ- داخل و فراسوي دولت ملي ادامه »

کلیاتی در مورد سیستم حقوق مدنی

« کلیاتی در مورد سیستم حقوق مدنی » – قسمت دوم نویسنده : جلیس جی اَپلف مترجم: احمد رحیمیمقدم-کارشناس ارشد حقوقجزا درباره نویسنده و متن حاضر : جلیس جی اَپلف رئیس ادارۀ امور قضایی داخلی، مرکز قضایی فدرال و رُبرت پی دِیلینگ، و طی سالهای1994تا 1995همکار قضایی دفترِ اداریِ دادگاههای ایالات متحدۀ آمریکا بوده است. …

کلیاتی در مورد سیستم حقوق مدنی ادامه »

زبان شرع

فقيه در تلاش براي يافتن راه حل مسئله جديد شرعي، با متوني مواجه است كه چهارچوب يا مرجع نهايي كار وي را تشكيل ميدهند. وظيفه او يافتن مربوطترين متن با مسئلهي مذكور است . اين رابطه طي فرايند چند لايهاي تعيين ميشود كه بر اساس آن متن به دست آمده مورد تجزيه و تحليل زباني …

زبان شرع ادامه »

سیبل کوچران

زن و قانون در کشورهای اسلامی مطالعه تطبيقي عکسالعمل قانون به خشونتهای خانوادگی در دو کشور عربستان سعودی و مراکش نویسنده: سیبل کوچران * مترجم: محدثه صابري آشنایی با نویسنده: سیبل کوچران که نویسنده این مقاله میباشد پیش از اینکه عضو “گروه صلح امریکا” شود، با عنوان “مشاور مدیر” به مدت 6 سال در بخشهای …

سیبل کوچران ادامه »

شارل دو مونتسكيو

شارل-لوئی دو سکوندا، یا بارون دو مونتسکیو، یکی از متفکران سیاسی فرانسه در عصر روشنگری است. او در سال ۱۶۸۹در بوردو از شهرهای فرانسه زاده شد. خانوادۀ او همه از نژادگان و اشراف بودند. در رشته حقوق به دانش‌آموزی پرداخت و در سال ۱۷۰۸ به پیشه دادستانی سرگرم شد و وکیل دادگستری گردید. در سال …

شارل دو مونتسكيو ادامه »

پیمایش به بالا